ĐURIN BUKET ZA SAMO 550 DINARA

Kada se preselite iz rodnog grada, postoje izvesne stvari koje vam u tom novom gradu nedostaju: omiljeni kolači – sanjam Barona sa malinama i  svima pričam o tom savršenom ukusu koji sam doživela samo u Poco Loco u Pančevu (mada sad umem i sama da ga sklepam), omiljeno mesto za izlaske ili omiljena cvećara. 

E Cvećara, to je ono  što mi baš nedostaje.

NIJE DA KOD NAS NEMA CVEĆA, ALI NIJE TO TAJ DOŽIVLJAJ

U mom  rodnom gradu postoji savršena cvećara, sa divnim ljudima koji umeju da te pročitaju šta zapravo želiš, iako ti sam možda to ne znaš. To mesto se zove cvećara Nadjin Kutak.

Volimo da poklanjamo lepo i originalno cveće (osim Branku, Branko nije tip koji voli cveće) i zbog toga ponekad znamo i da se vozimo tih 200km samo zbog prelepog buketa kojim ćemo nekog obradovati, ili ukrasiti naš dom. A da ne pričamo da muž ponekad naruči cveće da stigne brzom poštom, ne bi li me obradovao. To je pre bilo tako, sad kupi lišće od peršuna i svima koje sretne priča da je to poklon- buket za ženu.

I TAKO JE ĐURA MORAO DA NAUČI DA SAM SKLEPA SVOJE BUKETE

Još onomad, kad je Đura na brodu plovio morima sa Pajom, i to celih mesec dana, Paja ga je poslao na brzopotezni kurs pravljenja aranžmana od cveća – čisto da se Djura malo zabavi i da Paja nešto uspe da uradi na svom cenjenom poslu.

Tada su mi se otvorile oči i shvatila sam da sa ove dve leve ruke ipak nisam totalni duduk, da umem da napravim (makar) buket! 

U našoj kući za umetničke radove je uvek bio zadužen Paja , te lepo peva (samo ga je tesko slušati), te slika, te pravi figurice od feltovane vune, a Đura kuva, uglavnom zanoveta i gaji orhideje. Gle, pa ispade da Đuri ustvari cveće ide od leve ruke.

Taj Brzopotezni Kurs je to promenio. Naučih da napravim buket i cvetni aranžman, malo li je?!?

Djurin Prvi Cvetni Aranžman

ZAŠTO SU ĐURI ZABRANJENI LIKOVNI RADOVI

Mada treba napomenuti da su mi likovni radovi zabranjeni još od onog dana kada sam upropastila crtež Sv. Save i od tada odgovorno tvrdim da ništa lepo ne umem da napravim. (Crtež je bio upropašten i to ti nikad neću zaboraviti, ali ima Đurica smisla za kreativno sklepavanje, samo kad hoće. (primedba Paje Žirafe)).

EVO KAKO ČETVRTKOM MOŽETE SKLEPATI LEP BUKET

Četvrtkom u Lidl prodavnici imate povoljne bukete ruža i hrizantema, za 550 dinara možete napraviti prelep aranžman za vaš sto ili buket kojim ćete obradovati sebe ili neke drage ljude.

Pa da počnemo: 

  1. Izabrati dva buketa po volji, u mom slučaju izbor je pao na žute ruže i mangenta hrizanteme

Kod pravljenja buketa, važno je izabrati koji će vam cvet biti centralni, oko njega uplitati i ređati sve ostale sa stabljikama pod uglom. I tako u krug dok vam ne ponestane materijala. 

Jedan deo stabljike odseći i sačuvati, pomoću njega i gumice ćemo fiksirati buket na kraju. 

Koji minut kasnije vaš buket je gotov! Eto, Sklepao ga Đura i stavio u vazu.

Pošaljite nam slike vaših buketa u komentarima. Ako vam se dopao Djurin savet o pravljenju aranžmana, zapratite nas i pogledajte šta će Djura sklepati, možda, već sledećeg četvrtka.

Do tada ostajte zdravo i vidimo se uskoro.

*Ah i da znate, mi uopšte nismo plaćeni da reklamiramo bilo koga (mada bi voleli da jesmo), nego to radimo (za sada) iz čiste ljubavi. Ako se nešto promeni javićemo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.