Otvorena sezona bazena u Đurinu baštu!

Sa 30 dana zakašnjenja, svečano otvaramo sezonu bazena!

Premium korisnici uslugu koriste već sedam dana, a ostali smrtnici mogu od danas!

Premium user nadgleda punjenje bazena

Leto može najzad da počne!

*Za održavanje i redovnu hemijsku analizu vode se brine Đura, što je sasvim okej jerbo on ima i diplomu kojom se potvrđuje da zna šta radi!

VelkoM!

Pravilno održavanje bazena za ljubimce:

Moje ljubimice se slažu da je bazen odlično mesto za osveženje: sve piju vodu, a Nina se i kupa.

Ako nemate žabe za ljubimce- morate voditi računa da vam se bazen ne uzeleni od raznoraznih algi.

Daj još jedno crevo, ubrzaj to malo!

U bazen za ljubimce ne dodajem hemikalije za tretman vode, vodu u bazenu menjam na max 7 dana, a kada su velike vrućine na 3 dana. Ako se slučajno desi da ipak postane pogodno mesto za žabe – onda prvo ispraznim veći deo vode, a zatim pristupam hemijskom tretmanu sredstvom na bazi hlora kojim dobro istrljam bazen, ostavim da deluje pola sata pa isperem pod mlazom vode.

Bazen za ljude:

Imati bazen u dvorištu – odlična ideja, ali zapamtite da je dobra higijena ključ svega!

Antistres terapija

Timski rad je ključan: muž priprema teren za postavljanje bazena, čisti beton od kamenčića, puni rupe peskom, dodaje stiropor gde treba, stavlja stare tepihe i foliju preko, a onda pristupa montiranju bazena (lažu na kutiji da je potrebno 20 minuta).

Ove godine me je odmenio i u ribanju samog bazena pre punjenja: voda u kojoj je rastvoreno malo sirćeta i mekana krpa-za uklanjanje nečistoća iz raznoraznih nabora- sada je samo naslutio kako izgleda održavanje bazena!

Kada se krene sa punjenjem jako je bitno da se isprave nabori na dnu bazena- dovoljno je 5-10 cm visine vode da bi pristupili ovom mukotrpnom zadatku. Preporučujem da ostavite da se ta voda malo zagreje, čisto radi zdravlja vaše bešike.

Nakon toga, nastavljate sa punjenjem bazena, i u zavisnosti od toga koliki ste bazen kupili punjenje traje dan-dva. (Ako imate bunar i moćnu pumpu na koju je priključeno nekoliko creva, postupak se znatno ubrzava).

Pre prve upotrebe veoma je važno da hemijski kondicionirate vodu: osim ako ne želite da praznite tih 15 kubika vode za 7- 10 dana kada potpuno pozeleni… i postane pogodan za gore pomenute žabe!

U narednom postu objasniću postupak za pravilno održavanje bazena za početnike!

Primedba autora: Ovaj tekst je informativnog karaktera i dobro procitajte uputstva pre upotrebe bazena, ili bilo kojih hemikalija i pribora za bazene. Sve u vezi bazena radite na svoju odgovornot, i ako niste sigurni kako, unajmite strucnjaka. Autori sajta ne snose nikakvu odgovornost ako dodje do povrede ili ostecenja bazena zbog upotrebe nasih saveta. Hvala na razumevanju.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.